Arbëri

Serbët e Graçanicës: Do të votojmë në referendum, nëse na lejon Qeveria e Kosovës

 

Të dielën e 16 janarit, qytetarët e Serbisë do të votojnë në referendumin për ndryshim të Kushtetutës së Serbisë lidhur me çështje gjyqësore, ndërkaq serbët në Kosovë kanë thënë se këtë të drejtë do ta shfrytëzojnë vetëm nëse ua lejon shteti i Kosovës. Të premten është shtuar presioni ndërkombëtar mbi Qeverinë e Kosovës për ta lejuar organizimin e referendumit në territor të Kosovës. Por krerët e Kosovës kanë refuzuar dhe madje kanë marrë mbështetjen edhe të opozitës. Në prag të kësaj dite të referendumit dhe presionit të shtuar, serbët në Graçanicë kanë komentuar nëse do të votojnë apo jo.

“Më besoni, nuk e di. Nëse (Albin) Kurti na lejon, sigurisht që po. Sigurisht do të votoj sepse është në pyetje diçka në të mirë të të gjithë neve”, ka thënë një nga banorët e Graçanicës për “Kosovo-Online”.