Arbëri

Diplomacia jashtë binarëve, ministrja shpërfilli kërkesat e brendshme për ligjshmëri

Shkeljet të cilat ia atribuoi qeverive të kaluara, Ministrja Gërvalla është pandehur se po i vazhdon njësoj. Përmes një statusi të gjatë, shefja e diplomacisë foli për parregullsitë në rastin e emërimeve e gradimeve në Ministrinë e Punëve të Jashtme. Por në vazhdimësi ka injoruar kërkesat e brendshme për rishikim të gradave dhe miratimin e rregulloreve para se bëhet sistemimi i zyrtarë të ministrisë së shuar të diasporës.

 

Pas raportimeve të shumta për parregullsitë brenda Ministrisë së Punëve të Jashtme, ministrja Gërvalla është lajmëruar nëpërmjet rrjeteve sociale duke premtuar kthimin e diplomacisë në binarë të ligjshmërisë. Por shkeljet e qeverive të kaluara i ka vazhduar edhe ministrja aktuale, të cilat janë denoncuar nga mekanizmat brenda këtij institucioni

Shkeljet të cilat ia atribuoi qeverive të kaluara, Ministrja Gërvalla është pandehur se po i vazhdon njësoj. Përmes një statusi të gjatë, shefja e diplomacisë foli për parregullsitë në rastin e emërimeve e gradimeve në Ministrinë e Punëve të Jashtme. Por në vazhdimësi ka injoruar kërkesat e brendshme për rishikim të gradave dhe miratimin e rregulloreve para se bëhet sistemimi i zyrtarë të ministrisë së shuar të diasporës.

Gërvalla tha se janë në fazën finale të miratimit finale të fuzionimit të ministrive. Por dy emërime i ka bërë në shpërfillje të kërkesës ligjore.