Arbëri

Dëshmitarja: Ngjarjet me dokumentet në OVL-UÇK më kanë shkaktuar traumë

 

Taibe Miftari, asistente teknike dhe recepsioniste në zyrën kryesore të Organizuarës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së, ka rrëfyer tre rastet kur në OVL-UÇK një person i panjohur ka dërguar dokumente dhe ka thënë se e gjithë kjo i ka shkaktuar traumë për çka ende i bartë pasojat. Ajo është dëshmitarja e mbrojtjes në gjykimin ndaj Hysni Gucatit e Nasim Haradinajt. Në ditën e parë të paraqitjes së saj para Dhomave të Specializuara në Hagë, mbrojtja e ka lexuar deklaratën e saj me shkrim të cilën trupi gjykues e ka pranuar si provë materiale.

Në deklaratën e saj me shkrim, të cilën ne ka lexuar mbrojtja, Taibe Miftari ka thënë se dokumentet në OVL-UÇK në tre rastet janë dorëzuar nga tre persona të ndryshëm dhe se të njëjtat ajo nuk i ka lexuar.