Arbëri

Gastronomët kërcënojnë pushtetin: Bëhuni gati të korrni atë që mbollët

 

Shoqata e Gastronomëve të Kosovës ka kërcënuar Qeverinë se mund të shkaktojë krizë ekonomike, për shkak se nuk po i respektohen kërkesat këtij sektori. Madje kërcënimi është se problemi që mund të shkaktojë ky sektor “do të jetë më i madh sesa vetë virusi”.

Më 30 nëntor, Qeveria e Kosovës mori vendim për masat anti-COVID. Ato nuk ndryshuan për gastronomët. Teksa ndalohet veprimtaria e klubeve të natës dhe e ahengjeve, gastronomeve u lejohet shfrytëzimi i deri 50 për qind të kapacitetit në hapësira të mbyllura e deri 70 për qind në ato të hapura. Shërbimet e gastronomisë lejohen nga ora 5 deri në 23:00, ndërsa muzika deri në orën 21:30.