Arbëri

Mohohen raportimet se Kosova shkeli marrëveshjen ushtarake me SHBA-në

 

Pas raportimit të ministrit të Mbrojtjes, Armend Mehaj, në Komisionin për Siguri dhe Mbrojtje, kryetari i komisionit, Bekë Berisha, ka mohuar lajmet e publikuara ditëve të fundit se ishte tentuar që automjeteve të FSK-së t’u ndërrohej ngjyra dhe t’i jepeshin në përdorim Policisë gjatë tensioneve në veri. Po ashtu janë mohuar edhe lajmet për kalimin e armëve nga FSK-ja në Polici.

Në pjesën e hapur të mbledhjes së Komisionit për Siguri dhe Mbrojtje, ministrit i Mbrojtjes, Armend Mehaj, ka pohuar se marrëdhëniet e Kosovës me Shtetet e Bashkuara në fushën e mbrojtjes nuk janë prishur.

“Më datën 25 tetor kemi marrë konfirmimin që Republika e Kosovës do të jetë vendi nikoqir i Defender Europe 2023-shit. Kjo ka domethënie të madhe për ne se aty do të marrim pjesë me dy regjimente. Ne kemi filluar menjëherë me planin e përgatitjes si dhe me blerjet e pajisjeve ushtarake që nevojiten për këtë ushtrim. Kjo edhe një herë e dëshmon bashkëpunimin e ngushtë që e kemi me nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës edhe besimin e tyre ndaj nesh”, ka thënë ai.