Arbëri

Mehaj: 32 milionë euro u ndanë për blerjen e makinerive ushtarake

Armend Mehaj
Foto: Alban Bujari/KOHA
 

Ministri i Ministrisë së Mbrojtjes, Armend Mehaj, ka thënë se 32 milionë euro është shuma e makinerive që janë blerë. Ai para Komisionit për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes, ka deklaruar se blerjet janë bërë për modernizim të ushtrisë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

“Me anë këtyre marrëveshje e rrisim partneritetin me miqtë tanë ndërkombëtar por i realizojmë blerjet me çmime më konkrete. Blerjet janë të sigurua, realizim më konkret dhe çmimi është më konkret. Në total për këto blerje në ministrinë e Mbrojtjes janë blerë rreth 32 milionë euro, këtu përfshihen lloje të armatimeve, snajperë, dronë dhe pajisje tjera që nuk mundem m’i përmend para opinionit”, tha Mehaj.