Arbëri

Nikolla: Institucionet duhet t’u ofrojnë siguri qytetarëve që të mos kenë arsye të posedojnë armë

 

Ferdinand Nikolla, këshilltar politik i ministrit të Punëve të Brendshme, ka identifikuar dy arsye që qytetarët e Kosovës mbajnë armë pa leje. Ai ka thënë se që pas shpalljes së pavarësisë institucionet e vendit kanë bërë hapa pozitivë, porse ende nuk është arritur të vihet nën kontroll kjo dukuri.

Nikolla në Interaktiv të KTV-së ka thënë se ligji për armët është në Ministrinë e Brendshme dhe se kjo po punon me koncept dokumentin për të futur kritere të reja sa u përket armëmbajtjes me leje, në ashpërsimin e gjobave për armëmbajtësit pa leje, e të tjera.