Arbëri

Deri në vitin 2000 emigrantët shqiptarë paraqiteshin në Britani si shtetas të Kosovës

 

Policia shqiptare do të ketë akses në gjithë databazën e ADN-së të shqiptarëve të dënuar në Britaninë e Madhe. Kjo marrëveshje u firmos në Londër nga ministri i Brendshëm Bledi Çuçi dhe homologia e tij në Londër, Priti Patel.

Ministrja angleze Priti Patel ka shkruar në Twitter se kjo marrëveshje ka për synim përshpejtimin e hetimeve penale.