Arbëri

MPBAP ul kriteret e zgjedhjes së drejtorit dhe stafit të Autoritetit të Aviacionit Civil

Foto: KTV

Ministria e Punëve të Brendshme dhe Administratës i ka ulur kriteret për zgjedhjen e drejtorit të Autoritetit të Aviacionit Civil.

 

Në emër të racionalizimit të agjencive të pavarura, Ministria e Punëve të Brendshme, si iniciuese e kësaj reforme, i ka ulur kriteret për përzgjedhjen e drejtorit dhe stafit të Autoritetit të Aviacionit Civil. Me këtë ndryshim nuk është pajtuar Sindikata e Punëtorëve të Aviacionit Civil, nën dyshimin se kjo rrezikon funksionalizimin e AAC-së.

Ministria e Punëve të Brendshme dhe Administratës i ka ulur kriteret për zgjedhjen e drejtorit të Autoritetit të Aviacionit Civil.

Projektligji për Racionalizim të Agjencive të Pavarura mundëson që në pozitën e drejtorit të AAC-së të përzgjidhen personat që plotësojnë kriteret si për sekretar të përgjithshëm të institucioneve të tjera.