Arbëri

SHBA-ja notë diplomatike Qeverisë për furnizimin me armatim

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë kërkuar që makineria ushtarake dhuruar FSK-së të mos përdoret nga forcat e tjera të sigurisë në Kosovë, pa aprovimin e amerikanëve. Këtë kërkesë ia kanë shprehur Ministrisë së Punëve të Jashtme nëpërmjet një note diplomatike, të cilën duan që ta shndërrojnë në marrëveshje. Nota fillimisht u referohet diskutimeve të mëhershme ndërmjet Qeverisë së SHBA-së dhe Qeverisë së Kosovës në lidhje me ndihmën që ofrohet në bazë të grantit. Ajo derivon nga Akti i Ndihmës për të Huajt të vitit 1961 dhe Aktit për Kontrollin e Eksportit të Armëve.

 

Shtetet e Bashkuara synojnë që të forcojnë kontrollin mbi armatimin që i dhurohet Kosovës në formë granti. KOHA sjell komunikimin që Ambasada amerikane ka zhvilluar me Qeverinë e Kosovës përkitazi me kërkesën që armatimi, i cili i dhurohet FSK-së, të mos rishpërndahet në asnjë njësi të Forcës së Sigurisë, të cilën SHBA-ja e ka identifikuar si të ndaluar dhe ka informacione të besueshme se ato njësi kanë bërë shkelje të rënda të të drejtave të njeriut. E, Qeveria ka zgjedhur një rrugë tjetër për miratimin e kërkesës amerikane, duke e implikuar edhe Kuvendin në çështjen e armatimit

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë kërkuar që makineria ushtarake dhuruar FSK-së të mos përdoret nga forcat e tjera të sigurisë në Kosovë, pa aprovimin e amerikanëve. Këtë kërkesë ia kanë shprehur Ministrisë së Punëve të Jashtme nëpërmjet një note diplomatike, të cilën duan që ta shndërrojnë në marrëveshje. Nota fillimisht u referohet diskutimeve të mëhershme ndërmjet Qeverisë së SHBA-së dhe Qeverisë së Kosovës në lidhje me ndihmën që ofrohet në bazë të grantit. Ajo derivon nga Akti i Ndihmës për të Huajt të vitit 1961 dhe Aktit për Kontrollin e Eksportit të Armëve.

Nota