Arbëri

Në nëntë komuna ndërrohet pushteti

 

Pas zgjedhjeve të fundit lokale, në nëntë komuna do të ketë ndërrim pushtetesh. Në raundin e parë, tri komunat si Mitrovica, Skenderaj dhe Hani i Elezit kanë zgjedhur kryetar të rinj. Kurse, në garën e balotazhit pushteti u ndërrua edhe në Prishtinë, Gjilan, Prizren, Vushtrri, Kamenicë dhe Shtime

Pas zgjedhjeve të fundit lokale, nëntë komuna nuk do të udhëhiqen nga kryetarët e deritanishëm. Në raundin e parë qytetarët kanë vendosur që të mos ua vazhdojnë mandatin Agim Bahtirit në Mitrovicë, Bekim Jasharit në Skenderaj e Rufki Sumës në Han të Elezit. Në raundin e dytë, kryetari në detyrë, Lutfi Haziri, menjëherë pas rezultateve të para nga KQZ-ja, ia ka uruar Alban Hysenit të LVV-së, fitoren, teksa ka thënë se këto zgjedhje ishin demokratike.
“Në emër të LDK-së, dhe në emrin tim e përgëzoj për rezultatin e arritur, z. Alban Hyseni, do të jetë kryetar i zgjedhur i Gjilanit pasi që të konfirmohen rezultatet nga ana e KQZ-së, dhe e ka urimin tim të parë si kryetar në detyrë. Nga nesër do të vazhdoj të ndërtoj ekipin për transicion sipas detyrës zyrtare, duke qenë kryetar në detyrë do të përgatis të gjithë infrastrukturën në bartjen e detyrave sipas përgjegjësive që më takojnë”, ka deklaruar Haziri.

Zgjedhjet i humbi edhe Qëndron Kastrati në Kamenicë. Kastrati kundërkandidat kishte Kadri Rrahimajn e LVV-së, të cilin e uroi për fitoren. E një nga shkaktarët për humbjen e tij, ai ka përmendur reformën në arsim.