Arbëri

S’durohen partitë, nisin fushatën para kohe

 

42 kandidatë për kryetarë komunash, që garojnë në raundin e dytë të zgjedhjeve lokale, fushatën zgjedhore e nisin zyrtarisht më 8 nëntor. Por, përkundër kësaj, shumë kandidatë të partive të ndryshme politike tashmë e kanë filluar atë, duke dhënë premtime e duke u takuar me qytetarë.

Partitë politike, të cilat do të ballafaqohen edhe njëherë në balotazh për zgjedhjet komunale, nuk po mund të presin derisa të nisë zyrtarisht fushata zgjedhore.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka vendosur që fushata zgjedhore për subjektet politike dhe kandidatët, që garojnë, të jetë vetëm 5 ditë, duke filluar nga 8 nëntori e deri më 12 nëntor.