Arbëri

Kërkesat e familjarëve të personave të zhdukur: prej emrit të ligjit deri te dy pensione

Foto: KOHA/Ilustrim

Zvarritja disavjeçare e punës për ndryshimin e Ligjit për të zhdukurit gjatë luftës pritet që përfundimisht të mbyllet sivjet. Të paktën një pritje të tillë e ka Komisioni qeveritar për këtë kategori. Komisioni ka adresuar disa kërkesa, ku ndër të parat, sipas kryetarit të tij, Andin Hoti, është ndryshimi i emërtimit të ligjit.

 

Familjarët e personave të zhdukur gjatë luftës dhe Komisioni qeveritar për këtë kategori kanë adresuar një varg kërkesash për institucionet. Ata kanë kërkuar që këto kërkesa të përfshihen në ndryshim-plotësimin e Ligjit aktual për të zhdukurit, në të cilin është duke punuar aktualisht Ministria e Drejtësisë. Kërkesat përfshijnë ndryshimin e përkufizimeve, përfitimin financiar të familjarëve dhe përparësi në shërbime për këtë kategori

Zvarritja disavjeçare e punës për ndryshimin e Ligjit për të zhdukurit gjatë luftës pritet që përfundimisht të mbyllet sivjet. Të paktën një pritje të tillë e ka Komisioni qeveritar për këtë kategori. Komisioni ka adresuar disa kërkesa, ku ndër të parat, sipas kryetarit të tij, Andin Hoti, është ndryshimi i emërtimit të ligjit.

“Duhet të quhet Ligji për personat e zhdukur me forcë, sepse këta persona nuk janë zhdukur prej dëshirës së vet, nuk janë zhdukur natyrshëm. Janë zhdukur sepse janë kidnapuar me forcë nga ushtria, policia dhe paramilitarët serbë në kohë të luftës”, ka theksuar Hoti.