Arbëri

Presidenca: Zyrtari i BE-së mbështet Kosovën për veting

 

Edhe pse Raporti i Progresit i Komisionit Evropian e cilësoi si shqetësim serioz iniciativën për veting të plotë e të njëhershëm në Kosovë, një zyrtar i Bashkimit Evropian ka shprehur përkrahjen për këtë çështje, sipas Presidencës. Në një njoftim për media, Presidenca e Kosovës ka thënë se drejtori i Shërbimit Evropian i Veprimit të Jashtëm të BE-së, Marko Makovec, ka dhënë mbështetje për realizimin e procesit të vetingut “në përputhje me standardet dhe praktikat evropiane”.

Të mërkurën, presidentja Vjosa Osmani u shpreh se s’pajtohet me raportin e KE-së për vetingun duke thënë se ai është i domosdoshëm në Kosovë. Osmani po ashtu inkurajoi institucionet që ta vazhdojnë këtë proces. Një ditë pas kritikave, Osmani ka pritur në takim Makovecin nga i cili, sipas komunikatës, ka marrë mbështetje për vetingun.