Arbëri

Zgjedhjet lokale: Mbi 40 mijë qytetarë mund të votojnë për herë të parë

 

Më shumë se 1 milionë e 800 mijë qytetarë kanë të drejtë vote në zgjedhjet e sotme komunale. Sipas Komisionit Qendror të Zgjedhjeve janë bërë të gjitha përgatitjet për këtë proces zgjedhor, duke përfshirë shpërndarjen në secilën komunë të materialit zgjedhor. Fushata zgjedhore që i parapriu votimeve të sotme, sipas monitoruesve të zgjedhje, ka qenë e qetë, e përbërë me oferta të pasura programore, por edhe jashtë kompetencave, përderisa nuk janë respektuar kufizimet kundër përhapjes së COVID-19

Dyzet e njëmijë e dymbëdhjetë është numri i qytetarëve që sivjet kanë mbushur 18 vjet. Sot, ata do të kenë mundësi të votojnë për herë të parë, në zgjedhjet komunale. Bëjnë pjesë në mesin e 1 milion e 885 mijë e 448 personave që kanë të drejtë të votojnë për të zgjedhur kryetarët e komunave dhe përfaqësuesit e tyre brenda kuvendeve komunale.

E, materialet të cilat u nevojiten qytetarëve për të votuar në këto zgjedhje lokale, janë shpërndarë në të gjitha komunat e vendit një ditë më parë. Për garën e kryetarëve të komunave janë shtypur 1 milion e 698 mijë e 600 fletëvotime, po aq sa edhe për kuvendet komunale.