Arbëri

Serbia mobilizon votuesit e zhvendosur, i sjell fizikisht për të votuar

Foto: Koha / Ilustrim / Arkiv

Një fushatë vetëdijësuese ka ndërmarrë Beogradi zyrtar për t’i mobilizuar serbët e zhvendosur nga Kosova që të votojnë edhe fizikisht për zgjedhjet lokale të 17 tetorit. Rëndësinë e pjesëmarrjes së tyre në zgjedhje e kanë ndërlidhur me themelimin e Asociacionit që, sipas tyre, mund të bëhet vetëm duke mbështetur Listën Serbe

 

Një fushatë vetëdijësuese ka ndërmarrë Beogradi zyrtar për t’i mobilizuar serbët e zhvendosur nga Kosova që të votojnë edhe fizikisht për zgjedhjet lokale të 17 tetorit. Rëndësinë e pjesëmarrjes së tyre në zgjedhje e kanë ndërlidhur me themelimin e Asociacionit që, sipas tyre, mund të bëhet vetëm duke mbështetur Listën Serbe

Nga paralajmërimi për bojkot tani Beogradi ka ndërmarrë fushatë mobilizuese në funksion të rritjes së votës për Listën Serbe, në javën e fundit të fushatës zgjedhore. Duke iu referuar si persona të zhvendosur brenda territorit të Serbisë, nëpërmjet një videoje u është kërkuar atyre që të votojnë masivisht në zgjedhjet e 17 tetorit.

“Me kërkesën e qytetarëve tanë që jetojnë në Kosovë dhe Metohi, Republika e Serbisë fton personat e zhvendosur brenda vendit nga krahina jugore, të vendosur përkohësisht në Serbinë qendrore, që të votojnë në zgjedhjet e ardhshme të caktuara për 17 tetor," thuhet në një video të publikuar nga Komisioni serb për refugjatët.