Arbëri

“Vendimi për rrymën në veri dëshmoi vjedhjen nga institucionet”

 

Shpalljen të kundërligjshëm të vendimit të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë për përfshirje në fatura të qytetarëve shpenzimet e rrymës nga katër komunat veriore, Dardan Abazi nga Instituti për Politika Zhvillimore po e cilëson si dëshmi të vjedhjes nga institucionet e vendit.

Të hënën Gjykata Themelore në Prishtinë kërkoi anulimin e vendimit dhe ka detyruar KEDS-in që të bëjë kthimin e mbi 40 milionë eurove për t’ua kompensuar dëmin konsumatorëve, të shkaktuar gjatë viteve 2012-2017.