Arbëri

Përmbushet pika e parë: Zhbllokohen Jarinja e Bërnjaku

 

15:59 - Pak minuta para orës 16 është përmbushur pika e parë e marrëveshjes së Brukselit për çështjen e targave. KFOR-i tashmë është vendosur në Jarinjë e Bërnjak, dhe në rrugët që çojnë në pikat kufitare me Serbinë s’ka më barrikada të protestuesve me kamionë e as pjesëtarë të Njësisë Speciale të Policisë së Kosovës. Barrikadat u larguan të parat, para se të tërhiqej edhe Njësia Speciale. Tash në të dyja rrugët është situatë e qetë.

Rrugët ishin bllokuar nga serbët lokalë, që nga 20 shtatori, pasi Qeveria vendosi masën e reciprocitetit për targat e automjeteve nga Serbia. Sipas vendimit, makinat me regjistrim të Serbisë, duhej të hiqnin këto targa në hyrje të Kosovës, dhe të marrin targa të përkohshme gjatë lëvizjes në Kosovë.