Arbëri

Bislimi: Marrëveshja për targat s’e rrezikon reciprocitetin

 

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Bislimi, ka thënë se marrëveshja për targat, e arritur të enjten në mes të Kosovës dhe Serbisë, nuk e rrezikon në asnjë pikë reciprocitetin.

Kosova e Serbia arritën sot marrëveshje për çështjen e targave. Sipas marrëveshjes së arritur, forcat e njësisë speciale të Policisë së Kosovës të vendosura në Jarinjë e Bërnjak, do të largohen njëkohësisht me bllokadat në rrugë të vendosura nga serbët që kundërshtuan reciprocitetin për targat, ndërsa aty do të vendoset KFOR-i. Elementet shtetërore në targat e veturave do të mbulohen me letra ngjitëse, ndërsa do të formohet një grup punues për të gjetur një zgjidhje të përhershme.