Arbëri

Kriteret për tregtinë me naftën kërkohet të rregullohen me ligj

 

Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti ka mbajtur dëgjim publik, në të cilin është shqyrtuar Projektligji i ri për naftën. Të pranishmit kanë kërkuar që Ligji të përcaktojë kushtet dhe kriteret për tregtinë me naftën, në mënyrë që të mos lihet në vullnet të ministrit ndërrimi i këtyre kritereve. U kërkua të trajtohen problematikat e monopoleve në tregti të naftës

Problemet disavjeçare në tregun e naftës po kërkohen që të zgjidhen përmes Projektligjit të ri, i cili u diskutua të martën në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti.

Në dëgjimin publik, përfaqësuesit e Shoqatës së Naftës dhe subjekte të tjera kërkuan që standardet për cilësi të naftës të përcaktohen në ligj. Kërkesa të tilla kanë ardhur pas dyshimeve të shumta të ngritura për kontroll të cilësisë së naftës përmes udhëzimeve administrative, të cilat ministrat e kaluar dyshohet se favorizuan kompani të caktuar, duke krijuar edhe monopole.