Arbëri

Serbia themelon komitet “për mbrojtjen e pronave kulturore në rast konflikti”

Kryeministrja e Qeverisë së Serbisë, Ana Bërnabiq
 

Qeveria e Serbisë në mbledhjen e sotme, ka marrë dy vendime që mund të cenojnë shtetësinë e Kosovës.

Sipas medave serbe, Qeveria e këtij vendi ka marrë vendim për "formimin e një komiteti kombëtar që do të merrej me mbrojtjen e pronave kulturore në raste konflikti". Me këtë i është referuar mundësisë së luftës në Kosovë dhe pronave kishtare, që ajo i quan “trashëgimi kulturore serbe”.