Arbëri

Përplasjet Rama-Kurti, kërkohen përpjekje për thellim të bashkëpunimit mes dy vendeve

Në kulmin e përplasjeve dhe mospajtimeve për “Open Balkanin” ndërmjet kryeministrave, Edi Rama e Albin Kurti, është bërë një hap drejt thellimit të bashkëpunimit mes Shqipërisë dhe Kosovës.

 

Dhjetëra marrëveshjet bilaterale ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë në fusha të ndryshme vazhdojnë të kritikohen për moszbatim në praktikë. Megjithatë, njohës të zhvillimeve politike në dy vendet dhe ekonomistë kërkojnë që zbatimi i tyre të mos ndikohet nga raportet jo të mira ndërmjet liderëve të shteteve dhe përplasjet e fundit rreth nismës rajonale “Open Balkan”.

Në kulmin e përplasjeve dhe mospajtimeve për “Open Balkanin” ndërmjet kryeministrave, Edi Rama e Albin Kurti, është bërë një hap drejt thellimit të bashkëpunimit mes Shqipërisë dhe Kosovës.

Këshilli i Ministrave të Shqipërisë ka miratuar dy marrëveshje të nënshkruara më herët nga qeveritë për bashkëpunim më të mirë kufitar.