Arbëri

Marrëveshjet për bashkëpunim rajonal, peng i dialogut

Bashkëpunimi rajonal midis vendeve të Ballkanit Perëndimor është duke u ndikuar nga ecuria e dialogut Kosovë-Serbi. Si rezultat i mungesës së progresit në këtë aspekt, sipas njohësve të dialogut e bashkëpunimit rajonal, Kosova dhe Serbia nuk janë duke arritur të merren vesh për çështje që ndikojnë në jetën e qytetarëve të tyre, e rrjedhimisht edhe të krejt vendeve të Ballkanit. Për problemet me Serbinë në këtë aspekt, kryeministri Albin Kurti i ka fajësuar qeverisjet e kaluara

 

Bashkëpunimi rajonal midis vendeve të Ballkanit Perëndimor është duke u ndikuar nga ecuria e dialogut Kosovë-Serbi. Si rezultat i mungesës së progresit në këtë aspekt, sipas njohësve të dialogut e bashkëpunimit rajonal, Kosova dhe Serbia nuk janë duke arritur të merren vesh për çështje që ndikojnë në jetën e qytetarëve të tyre, e rrjedhimisht edhe të krejt vendeve të Ballkanit. Për problemet me Serbinë në këtë aspekt, kryeministri Albin Kurti i ka fajësuar qeverisjet e kaluara

Kërkesat e Serbisë që në marrëveshjet rajonale me vendet e Ballkanit Perëndimor të mos përdoren fjalë që aludojnë në shtetësinë e Kosovës, janë duke bërë që të dështojë nënshkrimi i tyre. Kjo pas refuzimit të Kosovës për të bërë një gjë të tillë.

Sukseset në bashkëpunimin rajonal mes dy shteteve, janë duke u konsideruar të vështira për t’u arritur, derisa Kosova dhe Serbia nuk arrijnë një marrëveshje përfundimtare, nga procesi i dialogut që po zhvillohet tash e sa vjet.