Arbëri

“Deputeti s’ka kompetencë punësimin”, rrethana që e shpëtoi Grabovcin

 

Fakti që kompetencë e deputetëve nuk është emërimi dhe rekrutimi i punëtorëve në shërbim civil ka bërë që Gjykata e Apelit ta lirojë nga akuzat ish-deputetin e PDK-së, Adem Grabovci. Grabovci, së bashku me ish-këshilltarin politik të ministrit të atëhershëm të Punëve të Brendshme, Sadat Gashi, janë liruar nga akuzat me arsyetimin se nuk mund të dënohen për keqpërdorim të detyrës zyrtare, për punësim të personave pasi nuk kanë kompetenca për punësime. Sekretari i atëhershëm i MPB-së, Ilhami Gashi, është dënuar ndërkaq me kusht. Në rastin e Gashit, gjykata ka thënë që kompetencë e tij zyrtare është edhe çështja e punësimit, andaj ai e ka keqpërdorur detyrën

Kryeprotagonisti i aferës “Pronto”, Adem Grabovci, me vendim përfundimtar është shpallur i pafajshëm për akuzat që e ngarkonin për punësime të jashtëligjshme.

Arsyetimi i Gjykatës së Apelit i shkruar në 24 faqe, topin e hedh te Prokuroria e Shtetit për hartimin e aktakuzës, duke aluduar se Grabovci në cilësinë e deputetit nuk e kishte kompetencë rekrutimin e punonjësve, e rrjedhimisht nuk mund ta keqpërdorte pozitën.