Arbëri

Ekonomistët i vlerësojnë të ekzagjeruara kërkesat e gastronomëve për kompensim

 

Nga e diela do të hyjnë në fuqi masat e Qeverisë për kufizim të orarit të punës dhe kufizim të shfrytëzimit të hapësirave nga bizneset e gastronomisë. Shoqata e gastronomëve ka kërkuar nga Qeveria që paralelisht me këto masa kufizuese t’i kompensojë për humbjet. Mirëpo, ekonomistët i shohin të ekzagjeruara kërkesat e tyre, derisa vlerësojnë se gastronomët nuk janë sektori i vetëm që po pëson nga masat.

Kufizimi i orarit dhe punës së gastronomisë vetëm në ambiente të hapura i ka shtyrë këta të fundit që të shtrojnë disa kërkesa për kompensim nga shteti.

Mes tjerash, gastronomët po kërkojnë subvencionimin e gjysmës së pagës mesatare të punëtorëve për 3 muaj radhazi si dhe mbulimin e qirasë, rrymës, ujit dhe mbeturinave për këtë vit dhe vitin e kaluar, për bizneset që kanë zhvilluar aktivitet të pjesshëm ekonomik.