Arbëri

Brukseli thotë se u shkel Marrëveshja e 2013-s, Qeveria dhe KGJK-ja heshtin

Zyrtarë të Bashkimit Evropian kanë thënë se janë në komunikim me palët pas konfirmimit të dënimit për deputetin e Listës Serbe, Ivan Todosijeviq, i cili masakrën e Reçakut e kishte quajtur trillim. Derisa BE-ja e cilëson shkelje të marrëveshjes përbërjen e panelit që ia konfirmoi dënimin Todosijeviqit, Qeveria dhe Këshilli Gjyqësor nuk janë deklaruar. Por sipas interpretimit të juristëve nuk ka pasur shkelje, pasi marrëveshja nuk i referohet nacionalitetit, por komunave në veri

 

Zyrtarë të Bashkimit Evropian kanë thënë se janë në komunikim me palët pas konfirmimit të dënimit për deputetin e Listës Serbe, Ivan Todosijeviq, i cili masakrën e Reçakut e kishte quajtur trillim. Derisa BE-ja e cilëson shkelje të marrëveshjes përbërjen e panelit që ia konfirmoi dënimin Todosijeviqit, Qeveria dhe Këshilli Gjyqësor nuk janë deklaruar. Por sipas interpretimit të juristëve nuk ka pasur shkelje, pasi marrëveshja nuk i referohet nacionalitetit, por komunave në veri

Shkelje të Marrëveshjes së vitit 2013 për integrimin e gjyqësorit e konsideron edhe Bashkimi Evropian konfirmimin e dënimit nga Apeli për deputetin e Listës Serb, Ivan Todosijeviq.

Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano, ka thënë për KOHËN se Marrëveshja e Brukselit është një gur themel për normalizimin e marrëdhënieve që nuk guxon të minohet nga askush.