Arbëri

QKRMT-ja kërkon trajtim të veçantë për kryerësit me çrregullime mendore

Foto: KOHA
 

Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës (QKRMT) ka reaguar lidhur me vetëvrasjen e një të paraburgosurit 33-vjeçar, të enjten në Qendrën e Paraburgimit në Hajvali.

QKRMT-ja u ka bërë thirrje Ministrisë së Drejtësisë, asaj të Shëndetësisë dhe Këshillit Gjyqësor të Kosovës që t’i marrin veprimet e nevojshme për krijimin e hapësirave të duhura për vendosjen dhe trajtimin e kryerësve me çrregullime mendore.