Arbëri

Qeveria merr vendim për strehimin e refugjatëve afganë

 

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, ka njoftuar për votimin e ofrimit të mbrojtjes së përkohshme dhe të menjëhershme nga institucionet e Kosovës për qytetarët afganë që kanë qenë bashkëpunëtorë të qeverisë amerikane.

Sveçla ka shkruar në Facebook se ky vendim është nisur për t'u ofruar ndihmë personave që gjenden në rrezik dhe u janë shkelur të drejtat themelore për arsye të luftës dhe konfliktit në Afganistan.