Arbëri

Shkeljet në licencimin e hidrocentraleve, Ministria hesht ndaj gjetjeve të grupit që e themeloi

Ka një muaj e gjysmë që ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, ka pranuar raportin prej 76 faqesh të Grupit punues për çështjen e hidrocentraleve. Por, përkundër shkeljeve që janë evidentuar në këtë raport, ende nuk ka asnjë vendim nga ana e tij për adresimin e tyre.

 

Ka një muaj e gjysmë që ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, ka pranuar raportin prej 76 faqesh të Grupit punues për çështjen e hidrocentraleve. Por, përkundër shkeljeve që janë evidentuar në këtë raport, ende nuk ka asnjë vendim nga ana e tij për adresimin e tyre.

Grupi ka konstatuar se shkeljet në lejimin e ndërtimit të hidrocentraleve janë bërë që në lëshimin e lejeve ujore, pasi siç thuhet me ligj është e rregulluar që shfrytëzimi i ujit për qëllime afariste duhet të bëhet me koncesion.