Arbëri

Ndalet përhapja e zjarreve, zjarrfikësit presin shtim të kapaciteteve

 

Agjencia për Menaxhimin e Emergjencave ka njoftuar se zjarret në Kosovë janë ulur dukshëm dhe situata është e menaxhueshme. Edhe vatrat në Shtupeq të Bjeshkëve të Nemuna janë lokalizuar, ndonëse për t’u shuar tërësisht duhet intervenim nga ajri. Përfaqësues të komunave e zjarrfikësve thonë që ende janë në pritje të përgjigjes për kërkesën e tyre që kapacitetet e zjarrfikësve të përmirësohen për të ardhmen.

Zjarret që u përhapën dita-ditës javët e kaluara në Kosovë tani janë lokalizuar dhe të menaxhueshme. Përveç disa vatrave të vogla në vende të tjera, sipas Agjencisë për Menaxhimin e Zjarreve, situata mund të paraqesë rrezik vetëm në fshatin Shtupeq në Komunën e Pejës.

“Nga informacionet e marra përmes Qendrave Operative Emergjente në të gjithë territorin e Kosovës situata paraqitet e qetë. Zjarre fushore dhe shkurre të menaxhueshme nga kapaciteti vendor i zjarrfikjes dhe Shpëtimit NJPZSH, përjashtuar këtu rastin me bjeshkët e Rugovës - Shtupeq, i cili monitorohet nga afër për ndërhyrje dhe eliminim të rrezikut për zgjerim... Njësitë e Zjarrfikjes dhe Shpëtimit janë aktive në të gjithë territorin, situata është nën kontroll”, ka thënë zëdhënësi Nehat Koqinaj.