Arbëri

Vetëm të dielën kanë hyrë në Shqipëri rreth 30 mijë qytetarë nga Kosova

Foto: Ilustrim
 

Specialistë të turizmit në Shqipëri kanë shpërfillur shifrat zyrtare duke bërë fjalë për rreth 2.2 milionë turistë të huaj që kanë hyrë në Shqipëri nga mesi i majit dhe deri sot, edhe pse shifrat zyrtare flasin për një numër shumë më të vogël.

Në ditën e parë të gushtit, rrugët e Shqipërisë ishin të mbingarkuara. E diela ka sjell trafik të rënduar në superstradën Lezhe-Milot, por edhe në autostradën Milot-Fushë-Krujë dhe në rrugët që të çojnë drejt jugut të Shqipërisë. Që nga orët e para të mëngjesit të 1 gushtit 2021, fluksi i madh i automjeteve të ardhur kryesisht nga Kosova për të kaluar fundjavën në bregdetet e Shqipërisë, ka krijuar radhe kilometrike automjetesh dhe bllokim të qarkullimit.

Vetëm të dielën kanë hyrë në Shqipëri rreth 30 mijë qytetarë nga Kosova. Kryesisht ata vizitojnë plazhet e Shëngjinit, Velipojës në Shkodër e Tales në Lezhë. Edhe në qytetin e Vlorës pothuajse të gjitha rrugët hyrëse ishin të bllokuara paraditen e kësaj të diele.