Arbëri

IKSHPK: Vaksinohuni dhe evitoni shtrimin në spital e vdekjen

Foto lustrim
 

Në kohën kur Kosova ka nisur të regjistrojë më shumë raste nga COVID-19, Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik edhe njëherë ka bërë thirrje për vaksinim, derisa ka dhënë përgjigje në disa prej pyetje më të shpeshta që shtrohen nga qytetarët për procesin e vaksinimit.

IKSHKP-ja në pyetjen lidhur me efikasitetin e vaksinave ka thënë se ‘efikasiteti i vaksinës prej 95%, e ulë mundësinë e prekjes nga COVID-19 për 95%, krahasuar me personat që nuk e kanë marrë vaksinën. Këto rezultate vijnë pas dozës së dytë, e cila e rrit përgjigjen imunitare të organizmit” thotë IKSHPK.