Arbëri

Kalendari i ngjarjeve nuk garanton marrëveshje të shpejtë

Dakordimi i mundshëm rreth një agjende për dialogun pas pushimeve verore - është pritja e vetme nga takimi i dytë mes kryeministrit Kurti dhe presidentit të Serbisë, Vuçiq. Derisa pala kosovare pret që diskutimet të zhvillohen rreth katër propozimeve të Kurtit nga takimi i parë, Serbia do të insistojë në zbatimin e marrëveshjes për Asociacionin. Për shkak të qëndrimeve diametralisht të kundërta të palëve dhe zhvillimeve të muajve në vijim brenda dhe jashtë vendit, analistët e shohin të vështirë arritjen e shpejtë të një marrëveshjeje

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Dakordimi i mundshëm rreth një agjende për dialogun pas pushimeve verore - është pritja e vetme nga takimi i dytë mes kryeministrit Kurti dhe presidentit të Serbisë, Vuçiq. Derisa pala kosovare pret që diskutimet të zhvillohen rreth katër propozimeve të Kurtit nga takimi i parë, Serbia do të insistojë në zbatimin e marrëveshjes për Asociacionin. Për shkak të qëndrimeve diametralisht të kundërta të palëve dhe zhvillimeve të muajve në vijim brenda dhe jashtë vendit, analistët e shohin të vështirë arritjen e shpejtë të një marrëveshjeje

Dinamika dhe kalendari i takimeve të mundshme nuk garanton se mund të arrihet shpejt një marrëveshje gjithëpërfshirëse. Në tetor, Kosova voton për zgjedhjet lokale, e në prill të vitit të ardhshëm janë zgjedhjet presidenciale në Serbi.

Në shtatorin e sivjetmë zgjedhje do të ketë edhe në Gjermani, kurse në Francë vitin e ardhshëm - dy vendet shtytëse për arritjen e një marrëveshjeje finale.