Arbëri

Qeveria mban fshehtë listën me struktura ilegale serbe

Zëvendëskryeministri Besnik Bislimi ka thënë në fillim të javës se në takimin e fundit në Bruksel i ka radhitur të gjitha strukturat ilegale paralele të Serbisë në Kosovë dhe ka vërtetuar që Serbia nuk ka punuar që t’i shuajë ato. Por, listën me emrat e këtyre organizatave, Zyra e Kryeministrit ka refuzuar t’ia ofrojë KOHËS. Në shoqërinë civile e kritikojnë këtë qasje dhe rikujtojnë se Vetëvendosje sa ishte në opozitë bënte thirrje të mos flitej me Serbinë për adresimin e çështjeve të brendshme, përfshirë shpërbërjen e strukturave ilegale

 

Zëvendëskryeministri Besnik Bislimi ka thënë në fillim të javës se në takimin e fundit në Bruksel i ka radhitur të gjitha strukturat ilegale paralele të Serbisë në Kosovë dhe ka vërtetuar që Serbia nuk ka punuar që t’i shuajë ato. Por, listën me emrat e këtyre organizatave, Zyra e Kryeministrit ka refuzuar t’ia ofrojë KOHËS. Në shoqërinë civile e kritikojnë këtë qasje dhe rikujtojnë se Vetëvendosje sa ishte në opozitë bënte thirrje të mos flitej me Serbinë për adresimin e çështjeve të brendshme, përfshirë shpërbërjen e strukturave ilegale

Zyra e Kryeministrit ka refuzuar ta publikojë listën e strukturave ilegale që Serbia i mban në Kosovë, për të cilat zëvendëskryeministri Besnik Bislimi ka thënë t’i ketë numëruar në takimin e fundit në Bruksel ndërmjet delegacionit që ai e përfaqësonte dhe delegacionit të Serbisë.

Në shoqërinë civile thonë të jetë e dëmshme qasja kur informata që u prezantohen Beogradit e Brukselit, u mbahen fshehtë kosovarëve.