Arbëri

Dialogu të kornizohet në tema dhe afate

Dialogu - Kurti - Vuçiq
 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Shumicës së marrëveshjeve nga dialogu teknik që vazhdojnë të jenë në bllokadë, nuk u është dhënë zgjidhje as në takimin e fundit mes grupeve teknike. Palët kanë fajësuar njëra-tjetrën për moszbatimin e ujdive, teksa ka munguar pajtimi edhe për temat që mund të diskutohen në takimin Kurti-Vuçiq. Njohës të rrethanave thonë se dialogu duhet të kornizohet në tema dhe afate në mënyrë që ai të jetë produktiv

Asnjë pajtim nuk u arrit në takimin e fundit në Bruksel, në nivel të grupeve teknike mes Kosovës dhe Serbisë. Derisa pala kosovare ka paraqitur marrëveshjet e pazbatuara nga Serbia, kjo e fundit ka fajësuar Prishtinën për mosthemelimin e Asociacionit.

Mungesa e dakordimit rreth marrëveshjeve të kaluara dhe temat që synohet të shtrohen kanë zbehur gjasat për epilog pozitiv në takimin Kurti-Vuçiq, i paralajmëruar të mbahet në fund të korrikut.