Arbëri

Qeveria s’i tregon detajet mbi përmbajtjen e draftit të Ligjit antimafia

 

Një ditë më parë, kryeministri Kurti paralajmëroi se më 1 korrik do të finalizohet drafti i parë i Projektligjit për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme. Por, të enjten, në Qeveri dhe as në Ministrinë e Drejtësisë nuk ofruan informacione mbi përmbajtjen e draftit. Madje, përmbajtja nuk u është përcjellë as anëtarëve të Grupit punues për hartimin e këtij dokumenti

Tek fliste për arritjet në 100 ditët e para të punës, kryeministri Albin Kurti tha një ditë më parë se Qeveria ka ndërmarrë hapa për ta vendosur bazën e një reforme të rëndësishme në drejtësi, me theks te luftimi i korrupsionit.

Kësaj ia shoqëroi këtë paralajmërim: “Nesër, pra më 1 korrik, finalizohet drafti i parë i Projektligjit për konfiskimin e pasurisë së fituar në mënyrë të pajustifikueshme”.