Arbëri

Sauer: Pakoja e Ahtisaarit ofron zgjidhje të ekuilibruar në dialog

Pakoja e Ahtisaarit është dokumenti më i mirë i prodhuar ndonjëherë në Ballkanin Perëndimor, që mund të ofrojë zgjidhje të ekuilibruar në fazën finale të dialogut. Kështu ka thënë Kai Jürgen Mikael Sauer, që ka qenë pjesë e ekipit të presidentit Marti Ahtisaari në hartimin e propozimit gjithëpërfshirës për zgjidhjen e statusit të Kosovës.

 

“Qartësisht se çështja e pakicës serbe është një nga pyetjet kritike së cilës duhet dhënë zgjidhje. Pakoja e Ahtisaarit u projektua me shumë kujdes nga ekspertët kryesorë ndërkombëtarë mbi të drejtat e pakicave. Ajo e ka autoritetin dhe ofron një zgjidhje të ekuilibruar”, ka thënë Kai Jürgen Mikael Sauer, ish-këshilltar i lartë i presidentit Marti Ahtisaari

Pakoja e Ahtisaarit është dokumenti më i mirë i prodhuar ndonjëherë në Ballkanin Perëndimor, që mund të ofrojë zgjidhje të ekuilibruar në fazën finale të dialogut. Kështu ka thënë Kai Jürgen Mikael Sauer, që ka qenë pjesë e ekipit të presidentit Marti Ahtisaari në hartimin e propozimit gjithëpërfshirës për zgjidhjen e statusit të Kosovës.

“Pakoja e Ahtisaarit u projektua me shumë kujdes nga ekspertët kryesorë ndërkombëtarë mbi të drejtat e pakicave. Ajo e ka autoritetin dhe ofron një zgjidhje të ekuilibruar”, ka theksuar Saueri, aktualisht nënsekretar i shtetit të Finlandës.