Arbëri

Partive s’u lejohet të shpenzojnë mbi 950 mijë euro për fushatë

Foto: KOHA
 

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, të shtunën, në mbledhjen e dytë brenda kësaj jave, ka miratuar rekomandimin e Zyrës për Regjistrimin e Partive Politike dhe Certifikim për kufizimin e shumës, e cila mund të shpenzohet për fushatën e zgjedhjeve komunale. Fiks 950 mijë e 633 euro e 40 centë është shuma që mund të shpenzojnë në total. Për secilën nga komunat që garon është e përcaktuar shifra e parave të cilat mund të shpenzohen nga kjo shumë totale prej gati një milion eurosh. Formula, e cila e rregullon një gjë të tillë, lidhet me numrin e votuesve në këto komuna

Fiks 950 mijë e 633 euro e 40 centë, është shuma të cilën një subjekt politik ka të drejtë ta shpenzojë për fushatën zgjedhore të zgjedhjeve lokale, të cilat këtë vit do të mbahen më 17 tetor. Kjo shumë, e cila ka marrë miratimin e anëtarëve të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, të shtunën, është totali i shpenzimeve të cilat një subjekt politik mundet t’i bëjë për 38 komunat e Kosovës.

E për secilën nga komunat që garon është e përcaktuar shifra e parave të cilat mund të shpenzohen nga kjo shumë totale prej gati një milion eurosh. Formula, e cila e rregullon një gjë të tillë, lidhet me numrin e votuesve në këto komuna. Për komunat të cilat kanë më shumë se 5 mijë votues të regjistruar, secili subjekt politik ka të drejtë të shpenzojë deri në 0.5 euro për secilin prej tyre, derisa në ato që kanë më pak se 5 mijë deri në 0.70 euro.