Arbëri

Qeveria e kualifikon të pavlerë juridikisht Marrëveshjen e Washingtonit

Foto: Reuters
 

Qeveria e udhëhequr nga kryeministri Albin Kurti është duke e konsideruar si të pavlerë juridikisht Marrëveshjen e 4 shtatorit, që qe nënshkruar nga ish-kryeministri Avdullah Hoti në Washington. Hoti dhe presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, më 4 shtator të vitit të shkuar patën nënshkruar në Shtëpinë e Bardhë, në prani të ish-presidentit amerikan, Donald Trump, marrëveshjen me të cilën SHBA-ja synonte normalizim ekonomik. Të dy shtetet patën nënshkruar zotimet me Trumpin, ndërsa tani Qeveria Kurti ka thënë se pasi që ajo marrëveshje s’ka shkuar fare në Kuvend, nuk ka vlerë juridike.

Zëdhënësi i Qeverisë, Përparim Kryeziu, ka thënë se Hoti atë kohë ka qenë në udhëheqje të një qeverie pa legjitimitet.