Arbëri

Ambasadorët e QUINT-it i shkojnë në zyrë Bislimit

Philip Kosnett
Foto: Driton Paqarada/KOHA

Kryeministri Albin Kurti e ka përjashtuar mundësinë e themelimit të një Asociacioni mbi baza etnike, një ditë pasi ambasadori amerikan tha se Qeveria duhet t’i përmbushë obligimet në raport me këtë mekanizëm. E zëvendësi i Kurtit për çështje të dialogut, Besnik Bislimi, ka takuar të enjten ambasadorët e QUINT-it dhe shefin e Zyrës së BE-së në Prishtinë. Përfaqësues të shoqërisë civile thonë se Qeveria duhet të tregojë se cilat marrëveshje duhet rivlerësuar dhe nëse do të iniciohet procedura për zhbërjen e tyre

 

Kryeministri Albin Kurti e ka përjashtuar mundësinë e themelimit të një Asociacioni mbi baza etnike, një ditë pasi ambasadori amerikan tha se Qeveria duhet t’i përmbushë obligimet në raport me këtë mekanizëm. E zëvendësi i Kurtit për çështje të dialogut, Besnik Bislimi, ka takuar të enjten ambasadorët e QUINT-it dhe shefin e Zyrës së BE-së në Prishtinë. Përfaqësues të shoqërisë civile thonë se Qeveria duhet të tregojë se cilat marrëveshje duhet rivlerësuar dhe nëse do të iniciohet procedura për zhbërjen e tyre

Asociacion të komunave mbi baza etnike nuk mund të ketë, sepse një mekanizëm i tillë është në kundërshtim me Kushtetutën e Kosovës, ka thënë të enjten kryeministri i Kosovës, Albin Kurti. Këtë deklaratë e bëri vetëm një ditë pasi ambasadori amerikan, Philip Kosnett, deklaroi se Kosova e ka detyrim të themelojë Asociacionin e komunave me shumicë serbe.

Sipas Kurtit, kërkesat për themelimin e Asociacionit nuk vijnë prej njerëzve të thjeshtë, por nga politikanët serbë.