Arbëri

Nesër takimi Kurti-Vuçiq, analistët nuk i përjashtojnë befasitë

Albin Kurti udhëtoi për në Bruksel, pa pasur paraprakisht dialog të brendshëm me serbët, pa kërkim-faljen e Serbisë, pa konsensus ndërpartiak. Në prag të takimit me presidentin serb, Vuçiq, qeveria nuk ka prezantuar asnjë Platformë të shkruar dhe strategji për dialogun.

 

Albin Kurti udhëtoi për në Bruksel, pa pasur paraprakisht dialog të brendshëm me serbët, pa kërkim-faljen e Serbisë, pa konsensus ndërpartiak. Në prag të takimit me presidentin serb, Vuçiq, qeveria nuk ka prezantuar asnjë Platformë të shkruar dhe strategji për dialogun.

Megjithëkëtë, sipas zëdhënësit të qeverisë, takimi i së martës mes kryeministrit të Kosovës dhe presidentit të Serbisë, nuk është takim i dialogut, por për dialogun e ardhshëm.