Arbëri

Furnizimin me insulinë qytetarët e bëjnë në Shqipëri dhe Maqedoni të Veriut

 

Mungesa e insulinës në barnatoret publike e në ato private po u shkakton probleme të shumta personave që janë me diabet e që e kanë të domosdoshme përdorimin e tyre. Derisa ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka thënë se janë në pritje që furnizimi me to të bëhet brenda muajit, Komuna e Prishtinës ka hapur tender për këtë

Për afro tre muaj në raftet e barnatores së QKMF-së, në Prishtinë, nuk gjenden dy lloje të insulinave analoge. Në kryeqytet janë të regjistruar mbi 2 mijë persona të cilët marrin insulina në baza ditore, por shkaku i mungesës edhe në tregun privat ata kanë mbetur pa to.

Ragip Haxha, qytetar nga Prishtina, këtë të premte kishte ardhur për të parë mos janë furnizuar me insulinë, të cilat tash e 20 vjet i përdor. Por ai u kthye me përgjigjen që ende nuk ka insulina dhe se duhet të gjejë ndonjë zgjidhje tjetër.