Arbëri

Një tjetër non-paper për Ballkanin i dorëzohet BE-së

 

Në kohën kur disa non-papera kanë dërmuar rajonin, duke u propozuar në to ndryshime kufijsh në Ballkanin Perëndimor, kryesisht në baza etnike, një non-paper i ri është dorëzuar në selinë e Bashkimit Evropian, shkruan gazeta e Bosnjës “Oslobodjenje” të mërkurën.

Ky non-paper për autorë ka Austrinë dhe anëtarët e Grupit të Vishegradit, ku bëjnë pjesë Hungaria, Polonia, Çekia e Sllovakia dhe është pozitiv krahasuar me të tjerët që propozonin ndryshim kufijsh.