Arbëri

Gjendje alarmante e Depos së Barnave, barnat me afat ruhen bashkë me ato të skaduara

As ajrosje, as ndriçim, as izolim e as kushte për ruajtjen e barnave nuk ka Depoja Qendrore e Ministrisë së Shëndetësisë. Brenda një ambienti ruhen bashkë barnat me afat e ato të skaduara. Ministria e Shëndetësisë nuk ka të dhëna të sakta për sasinë e barnave të skaduara, por në depo televizioni ka parë edhe sasi të madhe produktesh, që vazhdimisht kanë munguar për pacientët, siç është rasti i insulinës

 

As ajrosje, as ndriçim, as izolim e as kushte për ruajtjen e barnave nuk ka Depoja Qendrore e Ministrisë së Shëndetësisë. Brenda një ambienti ruhen bashkë barnat me afat e ato të skaduara. Ministria e Shëndetësisë nuk ka të dhëna të sakta për sasinë e barnave të skaduara, por në depo televizioni ka parë edhe sasi të madhe produktesh, që vazhdimisht kanë munguar për pacientët, siç është rasti i insulinës

Më pak se një metër është distanca ndërmjet barnave që përdoren dhe atyre pa afat në depon e Ministrisë së Shëndetësisë.

Ndërmjet tyre nuk ka ndarje fizike. Janë veç disa paleta të drurit, që shërbejnë si rrethoja për produktet e skaduara. E madhe është sasia e barnave të blera me paratë e shtetit, që përfunduan në këtë depo, në pritje të asgjësimit.