Arbëri

Dioqeza e Rashkë-Prizrenit tërthorazi refuzon kërkesën e Kurtit për ta vizituar Manastirin e Deçanit

 

“Pa respektin paraprak ndaj vendimeve gjyqësore dhe sundimit të ligjit, është e pakuptimtë t’u përgjigjemi kërkesave të tilla”, shkruhet në përgjigjen e Dioqezës së Rashkë-Prizrenit, në lidhje me kërkesën e kryeministrit Albin Kurti drejtuar At Sava Sanjiqit për të vizituar Manastirin e Deçanit.

Me një kërkesë të tillë kreu i Qeverisë së Kosovës iu drejtua qysh më 20 maj Janjiqit duke i shprehur dëshirën për ta vizituar Manastirin e Deçanit ditëve në vijim. Ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, të mërkurën publikoi letrën e Kurtit dhe u shpreh se Qeveria është në pritje të përgjigjes për t’i diskutuar detajet praktike të vizitës.