Arbëri

Kosova me fusnotë në marrëveshjen rajonale për lëvizje të lirë

Procedura e lidhjes së marrëveshjes, sipas burimeve të KOHËS, synohet të finalizohet para samitit të ardhshëm, i cili mbahet në kuadër të Procesit të Berlinit, e që gjatë verës organizohet po në Berlin

Është finalizuar drafti i marrëveshjes rajonale mbi lirinë e lëvizjes, nismën për lidhjen e së cilës e ka miratuar Qeveria e Kosovës fundjavën e shkuar.

 

Gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor kanë finalizuar një draft-marrëveshje që përshkruan kushtet reciproke të hyrjes, kalimit transit dhe qëndrimit të shkurtër të shtetasve të tyre që posedojnë letërnjoftime biometrike. Dokumenti, një kopje të të cilit e ka siguruar KOHA, Kosovën e prezanton si palë të barabartë me shtetet nënshkruese, e banorët e palëve i definon si shtetas. Megjithëkëtë, denominimit Kosovë i është shoqëruar fusnota

Është finalizuar drafti i marrëveshjes rajonale mbi lirinë e lëvizjes, nismën për lidhjen e së cilës e ka miratuar Qeveria e Kosovës fundjavën e shkuar.

Dokumenti, një kopje të të cilit e ka siguruar KOHA, Kosovën e prezanton si palë të barabartë me shtetet nënshkruese: Shqipërinë, Bosnjë-Hercegovinën, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut dhe Serbinë. E banorët e palëve i definon si shtetas.