Arbëri

OSBE në Kosovë: Tokat përreth Manastirit të Deçanit të regjistrohen si pronë e tij

Foto: KOHA
 

Kreu i misionit të OSBE-së në Kosovë, Michael Davenport ka vizituar Manastirin e Deçanit me Igumenin Sava Janjiq. Ai ka thënë se presin që tokat ngjitur me Manastir të regjistrohet si pronë e Manastirit në përputhje me sundimin e ligjit.

“Misioni i OSBE-së në Kosovë do të mbështesë Kishën Ortodokse Serbe për të ruajtur trashëgiminë e saj kulturore dhe fetare në Kosovë ndërsa ne presim që toka ngjitur të regjistrohet si pronë e Manastirit në përputhje me sundimin e ligjit”, thuhet në shkrimin e tij në Twitter.