Arbëri

Pandemia uli të hyrat e komunave për 12 milionë euro

Foto: KOHA

Pandemia COVID-19 bëri që gjatë vitit të kaluar komunat të grumbullojnë 15.39 për qind më pak të hyra vetjake nga taksat dhe pagesat e tjera. Por ndryshe nga viti 2020, Asociacioni i Komunave thotë se sivjet është rritur dukshëm inkasimi i të hyrave nga kjo kategori. Instituti Kosovar për Qeverisje Lokale vlerëson se pasojat e rënies në të hyra pritet t’i bartin komunat e vogla

 

Pandemia COVID-19 bëri që gjatë vitit të kaluar komunat të grumbullojnë 15.39 për qind më pak të hyra vetjake nga taksat dhe pagesat e tjera. Por ndryshe nga viti 2020, Asociacioni i Komunave thotë se sivjet është rritur dukshëm inkasimi i të hyrave nga kjo kategori. Instituti Kosovar për Qeverisje Lokale vlerëson se pasojat e rënies në të hyra pritet t’i bartin komunat e vogla

12 milionë euro më pak të hyra vetjake kanë grumbulluar komunat gjatë 2020-s, vitit të parë pandemik. Kthyer në përqindje, sipas raportit të ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal (MAPL) për funksionimin e komunave, këto të hyra kanë rënë për 15.39 për qind, krahasuar me vitin 2019.

“Inkasimi i të hyrave vetjake direkte për vitin 2020 në vlerë prej 65,838,712.14 eurosh krahasuar me inkasimin e të hyrave të llojit të njëjtë për vitin 2019 në vlerë prej 77,813,475.88 eurosh, është më i ulët për diferencën prej 11,974,763.74 euro”, thuhet në këtë raport të MAPL-së.