Arbëri

Kosova në pritje të investimeve amerikane, me bazë në Marrëveshjen e Washingtonit

Foto: Reuters
Foto: Reuters / Arkiv
 

Kosova dhe shtetet tjera të rajonit kanë shprehur shpresën se Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të vazhdojnë me përkushtim në synimet për investime në rajon, pas themelimit të zyrës rajonale të Korporatës Financiare për Zhvillim Ndërkombëtar (DFC) në Beograd vitin e shkuar, si pjesë të marrëveshjes për “normalizim ekonomik” të nënshkruar nga Kosova dhe Serbia në Washington.

E Agjencia federale e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka thënë se është duke punuar me Departamentin e Shtetit dhe Kongresin në strategjinë e përgjithshme të DFC-së edhe nën administratën e presidentit të ri amerikan, Joe Biden.