Arbëri

Qeveria Kurti synon formimin e Gjykatës Administrative dhe asaj të Punës

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Për shkak të tejzgjatjes së kontesteve gjyqësore për çështje të punës dhe atyre administrative, Sindikata e Punëtorëve të Sektorit Privat po kërkon themelimin e Gjykatës së Punës. Këtë synim e ka edhe Ministria e Drejtësisë si pjesë të reformës administrative. Por, sipas Institutit të Kosovës për Drejtësi, formimi i gjykatave të reja nuk përkthehet detyrimisht në efikasitet të zgjidhjes së lëndëve

400 raste të reja për çështje pune janë iniciuar vetëm gjatë vitit 2020 në Gjykatën Themelore të Prishtinës.

Ndërsa nga viti 2019 janë mbi 4000 lëndë të pazgjidhura nga kontestet e punës.